tiistai 12. maaliskuuta 2013

Minne karkasit kevät?

Kevään karkaaminen näyttää olevan globaali ilmiö tällä pallon puoliskolla. Juuri kun uhkarohkeana uhosin, että toppatakin ja lapasten aikakausi on viimein ohi, lopetin säälimästä naapuriston yhteisen Simba-kissan värjöttelyä jäisellä takapihallamme ja ostin jopa uudet aurinkolasit, lämähti se kirjaimellisesti päin kasvoja. Takatalvi. Lunta vaakatasossa, 10 asteen pakkasessa. Liukasta, märkää ja ennen kaikkea ärsyttävää. Iltasanomien ansiosta tiedän kyllä, että Suomi kalisuttaa hampaitaan alemmissa lukemissa ja tujumman lumimyräkän keskellä, mutta ei se ole nautintoa täälläkään. Tsemppiä ja lumenkestävyyttä my finns gals and bros!

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna kaupungin ja etenkin vanhan kaupungin valtasi Kaziukas Fair eli yksi maailman suurimmista ulkoilma markkinoista. Nämä markkinat ovat hyvin perinteiset, kunnioittaen Liettualaisia traditioita ja historiaa ja keskittyen joka vuosi johonkin Liettuan alueeseen. Myyjiä ja vieraita kerääntyy ympäri Balttiaa, jolloin kadut pursuavat mm. rinkeleitä, kuumaa viiniä ja olutta (!), kuivakukkia, koreja, lihaa, juustoja ja kaikkea näiden väliltä myyviä kojuja. Ihmisiä on liikaa. Intian väentungos tuntui esikoululeikiltä yrittäessämme edetä massan mukana. Kaksi kilometriä kolmessa tunnissa, siinä ei enää naurata. Etenkään kun tämä kaksi kilometri on kotikatua. Lisänä parvekkeen alla soittava aloitteleva saksofonisti, jonka repertuaariin kuului kolme eri kappaletta. Sen viikonlopun soundtrack ei siis ollut epäselvä.

Ihmispaljous Gediminolla
Riku ja festariruoka
Pelle Peloton


Otimme haltuun myös Vilnan ”keskuspuiston” Vingio parkasin, jossa tunnelma poikkeaa suuresti kaupungin humusta. Seikkailimme joenpientareita pitkin ja tähystimme Suomea muistuttavia maisemia.
Rentouttavaa ja rauhallista!




Kävimme katsastamassa kavereiden kanssa paikallisella Tavastialla, Loftas-klubilla, virolaista bändiä nimeltään Ewert and the Two Dragons, joka on kerännyt kehuja ympäri Eurooppaa. Musiikki oli aisteja tyydyttävää ja paikka mitä mainioin! Tätä ennen ehdimme Rikun kanssa todistaamaan nuorten katutanssijoiden taitoja kansainvälisessä Vilnius Street Battle-tanssitapahtumassa. Uskomattomia taitojaan esittelivät tanssijat Itä-Euroopasta aina Iso-Britanniaan asti tuomareiden ollessa lajiensa ykkösveivaajia suuresta maailmasta. Elokuviakin olemme käyneet katsastamassa suhteellisen tiuhaan tahtiin ja keilapallo on liu’utellut meitä perässään jo useamman kerran. Kaupungin parhaita burgereita on metsästetty ja raaka-ruokaa kokeiltu. Ylipäätään Vilna ei vaikuttaisi olevan populaarikulttuurin tai trendien ykköskeskittymä, mutta pienellä etsinnällä ja korvien sekä silmien auki pitämisellä täältäkin löytää mielenkiintoista ja vaihtoehtoista kulttuurin muotoja oopperan ja baletin rinnalle.

Kyllä pojat tiesi kuinka veivaa
Terveiset hetkellisesti keväisestä Vilnasta!



Suomen edustus kansainvälisessä iltapäivässä

Parin päivän päästä busseilemme keväisempään Riikaan! Seuraavat kuulumiset siis sieltä.

1 kommentti:

  1. ota simba sisään senki kylmä noita t. lollo
    ps. kyllä vtuttaa tää pakkanen. Muistathan pitää takkia kiinni Lansku

    VastaaPoista

Jaa ajatuksesi