lauantai 25. toukokuuta 2013

Superfood, superstars and supercars


Toukokuun alkuviikkojen lähes 30 asteen helteet ja auringonotot ovat kääntyneet päivittäisiksi sateiksi ja koulutehtävien loppurutistuksiksi. Sisätiloissa olo ei kuitenkaan puuduta, sillä viime viikolla ehdittiin tehdä paljon:

Lauantaina vietettiin kansainvälistä Ravintolapäivää, mutta Vilnan katukuvasta sitä ei erottanut. Olimme kuitenkin aiemmin saaneet selville, että joku taho valmistaa suomalaisia herkkuja lähellä Uzupisin siltaa eli käytännössä kiven heiton päässä meidän kotoa. Aikaisemman Suomi-iltamme menestys ja vaihtaritoveriemme rakastuminen munavoihin ja karjalanpiirakoihin rohkaisi meitä kutsumaan kaverimme viettämään Ravintolapäivää suomalaisen ruuan merkeissä. Paikalle saavuttuamme tajusimme, että järjestävä taho onkin Suomen suurlähetystö ja siellä työskentelevät suomalaiset jotka hääräsivät "I wish I was in Finland"-paidoissaan. Rakennuksen toisen kerroksen ikkunasta tarjoiltiin korihissillä sulhaspiirakoita munavoilla sekä lohi- ja poroyllätyksiä aaltomaisissa kupeissa samalla kuin grillissä kärysi makkara, pihvit ja kasvishöyste ja laseissa kuohui kotitekoinen sima. Helteistä iltapäivää säesti suomalainen tango ja Vilnia-joen kuohu.




Ravintolapäivää suurempaa katunäkyvyyttä keräsi vuotuinen Katumusiikin päivä. Vanhakaupunki täyttyi sadoista katumuusikoista, joista useammat olivat parempia kuin yksikään viimevuosien kykykilpailun voittajatähti. Kykykilpailua seurattiin myös lauantai-iltana kun vaihtarikaverimme liettualaisvahvistuksineen täyttivät sohvamme ja  Euroviisut pienen televisiomme ruudun.



Myös Erasmus-opiskelijat edustivat soitto-
laulutaidoillaan

Vaikka Vilnaa halkookin suuri Neris-joki, ei kaupunki ole erityisen tunnettu uimamahdollisuuksistaan. Maanantai kunniaksi hyppäsimmekin paikallisliikenteen bussiin ja suuntasimme noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseville Vihreille järville (Žaliųjų Ežerų) kastamaan uudet uimapuvut ja heittämään talviturkit. Yllätykseksemme järvet todellakin olivat vihreitä, mutta hyvin kirkkaita ja sijaitsivat keskellä suuria metsiä. Olimme varautuneet myös opiskelemaan auringonoton yhteydessä, mutta lännestä vyöryävät tummat ukkospilvet ajoivat meidän takaisin bussipysäkille juuri sopivaan aikaan, sillä kirkkaat salamat ja kaatosade täytti taivaan minuutteja myöhemmin.


Se, joka uskalsi heittää talviturkin
Se, joka ei uskaltanut.

Keskiviikkona Vilnaan saapui Suomessa jo pahennusta herättänyt Gumball3000. Rotuše aikšte eli kaupunkintalon aukio aivan kotimme vieressä täyttyi superautoista ja supertähdistä. Tottakai mekin olimme menossa mukana, jonka ansiosta bongasimme mm. David Hasselhoffin, räppäri Xzibitin, Johnny Knoxvillen sekä ralliin osallistuvat suomalaiset Elastisen, Uniikin ja Duudsonit. Viimeisimpien kanssa saimme mahdollisuuden jutellakin muutaman sanan.



Hassle the Hoff
Duudsons
Elaa-aa-a

Hermoja raastavan liettuan kielen kirjalliset ja suulliset kokeet ovat viimein takanapäin. Kielen haasteellisuuden ja oman turhautuvan ja jähmeän kielipään vuoksi menestystä on turha toivoa, mutta naurettavat 4 opintopistettä koko kevään kestäneestä 3krt/vk kurssista olisi kyllä paikallaan. Ensiviikon elämänkaaripsykologian esitelmän ja tentin, venäjän suullisen ja kirjallisen kokeen sekä erään esseen palautuksen jälkeen koulu on tältä keväältä taputeltu. Mutta ihan vielä ei saa huokaista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi