lauantai 27. huhtikuuta 2013

Yvi-ulkomaankirjeenvaihtajat Berliinissä


Mistä on onnistunut viikonloppu tehty? Kuudesta yvistä, parista siipasta, Berliinistä, currywurstista, festareista, kebabista, nähtävyyksistä, naurusta ja auringosta. Siitä on onnistunut viikonloppu tehty.


Joten niin koitti se riemuisa päivä kun rakkaan yvi-vaihtarikollegat Euroopan laidoilta irtautuivat vaihto-opinnoistaan viikonlopuksi ja matkustivat kuka milläkin ja kuka mistäkin Saksan ylvääseen ja vapaamieliseen Berliiniin. Jotta pystyimme maksimoimaan mainiosta seurasta nauttimisen, majoituimme yhteiseen Pfefferbett-hostelliin, suurin osa samaan huoneeseen. Hostellimme sijaitsi Itä-Berliinin puolella, Prenzlauer Bergissä, joka Iltasanomien aukottoman tietolähteen mukaan on tunnettu ”hipstereiden trendikkäänä ydinalueena, jossa voi käydä ihanalla vegebrunssilla ja indie-bändien keikoilla turvallisesti”.  Alue kieltämättä oli viihtyisä, värikäs ja kiinnostava -kuten koko kaupunki ensivierailijan silmin.






Yvit muurilla

Pakollisten nähtävyyksien (TV-torni, Berliinin muuri, Branderburgin portti, Holokaustin muistomerkki & East Side Gallery) bongailun lisäksi vietimme suloisen sunnuntain Mauerparkin ulkoilmakirpputorilla, joka käytännössä on lähempänä festareita kuin perinteistä toria. Lukuisat artistit ja eriluokan taitelijat viihdyttivät nurmikolla auringossa lötköttelevää, olutta siemailevaa kansaa toisten tehdessä vanhoja ja ei-niin vanhoja löytöjä. Kuten missä tahansa kirpputorilla, myynnissä oli aarteita ja puhdasta romua, vanhoja helmiä ja uutta krääsää. Tärkeintä oli kuitenkin koko päivän kestävä lämmin tunnelma ja hyvä meininki.



Maanantaina haikeana hyvästelimme toisemme ja sanoimme heipat syksyyn. Vaikka vaihdon aikana onkin saanut rutkasti uusia kavereita eikä ikävä ole liiaksi kurkkinut, on silti ihana nähdä ystäviä sieltä mistä lopulta tulee. 

Kiitos ja nähdään Jyväskylässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi